top of page
open_three.jpg
"Monogamy Works for Some Couples and doesn’t for Others” – interview with Orsi Nagypál

It’s been a while since a full-fledged homegrown romantic comedy graced the Hungarian moviescreens, so all eyes are on Open (Nyitva), the very entertaining feature film debut of director Orsi Nagypál. The movie has two talented and fresh-faced actors in the lead parts (Csilla Radnay and Lehel Kovács) and an interesting story about the difficulties of maintaining a monogamous relationship in this day and age. We talked with the 40 year old filmmaker.

NyitvaStill1.jpg
EGY SZEXKOMÉDIA VÉGZI EL A GENDERSZAKOK MUNKÁJÁT

"És az, hogy ilyen kérdések is felmerülnek, jól mutatja, hogy a Nyitva mennyivel több annál, minthogy egy swingerklubban szerencsétlenkedő pároson röhögünk. 

Az elsőfilmes rendező-forgatókönyvíró Nagypál Orsi (eddig a Terápia, a Csak színház és más semmi és a Tóth János sorozatokat rendezte) nem elégedett meg azzal, hogy csinál egy szimpla szexkomédiát. De azzal sem, hogy megnézi, működhet-e a monogámia a 21. században. Beszélni akart a férfi és női szerepekről, a női szexualitásról, a rengeteg taburól és tévhitről, ami még mindig körülveszi." - index.hu

NyitvaStill3.jpg
KÉSZEN ÁLLSZ EGY NYITOTT KAPCSOLATRA? – IMÁDNIVALÓ ÚJ MAGYAR FILM SZÜLETETT!

"Rég láttam olyan filmet, aminek a humora ennyire természetes (nem papírszagú és erőltetett), bevállalós, de csöppet sem tahó. És nem arról van szó, hogy adottak a főhősök, akik a szerelmi szálat teljes komolysággal viszik a hátukon, míg a köréjük írt figurák (a legjobb barát-barátnő és az extrémebb mellékalakok) kapnák a vicces kiszólásokat, hanem mindenkinek jut a szellemes megnyilvánulásokból. Jellem- és helyzetkomikum egymást váltogatja, és az első perctől az utolsóig el vagyunk kényeztetve jobbnál jobb dialógokkal.

" - wmn.hu

NyitvaStill4.jpg
SZEX – és most, hogy megragadtuk a figyelmét, nézze meg a Nyitva című filmet

"Nagypál Orsi tehát nem alkudott meg minőségben, de nem csak ezért vizsgázott jól első nagyjátékfilmjével: szépen vitte végig az enyhe, de azért egyértelmű női szemszöget anélkül, hogy igazságtalanná vált volna, vagy elfelejtett volna a férfinézőkhöz is szólni, gazdagon adagolta a poént, de hozta az emberi mélységet is. Soha rosszabb kezdést, ha ez lenne az irány a közönségfilmekben a bugyuta poénok, nem létező történet és tinglitangli énekelgetések édeshármasa (!) helyett, nem lenne okunk panaszra." - 24.hu

NyitvaStill2.jpg
NYITVA: MINDEN JÓ, HA JÓ A SZEX?

"A téma mellett a színészek választásával is telibe talált az író-rendező, bár színházban és néhány filmben Radnay Csilla és Kovács Lehel is bizonyított már, filmfőszerepet most kaptak először - ami rejtély, hiszen mind a ketten természetesek és őszinték, két mozdulatukban benne van öt évnyi szeretet és törődés, és a szenvedélyes szex utáni szomorú vágy is. Szintén nagyon jó ötlet volt a legeslegkisebb, egymondatos szerepekre is összeválogatni a magyar színjátszás színe-javát: Mucsi Zoltán, Petrik Andrea, Molnár Gusztáv, Elek Ferenc, Szabó Erika és a többiek feltűnése minden alkalommal kellemes meglepetés, úgy lehet rájuk várni egy-egy jelenet elején, mintha csak a lottószámokat húznák.

" - film.hu

bottom of page